DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

LDT Dopraváček Hedčany

2017

1.7.2017 sobota

Dorazili jsme na místo všichni ve zdraví a v lehce přeháňkovém počasí jsme si užili zbytek dne, zakončený diskotékou.

2.7.2017 neděle

Všechny čtenáře zdravím. Mé jméno je Lucian Jelenovič z Bruxu a budu vás provázet naším deníkem. Hned ráno jsem prověřil týmy hledáním mapy a následně dopisu doc. Šroubka, který vám pomůže nalézt indicii k sestavení stroje času. Všechny týmy úspěšně složily dopis, který byl za záhadných okolností roztrhán na kousky. Odpolední program byl dle oddílových vedoucích a večer oddíly vytvářeli oddílovou vlajku.

3.7.2017 pondělí

Mokré ráno pomalu vystřídalo hezky polojasné počasí a tak jsme se pustili do další etapy celotáborové hry. Dnešní den měli děti za úkol sestrojit v týmech vlastní model stroje času. Vynálezy byly velmi povedené a také zaslouženě odměněné na táborovém nástupu, 

4.7.2017 úterý

Dnes nás stroj času zavedl do prvního období a to do doby husitů. Děti statečně dobývaly a bránily husitské tvrze a za své počínání byly také odměněni. Odpoledne vyrazily všechny oddíly na borůvky a večer pak změřily své síly v soutěži Chcete být milionářem.

                     <                    ,     b    4
)

 

5.7.2017 středa

Dnes se vydaly děti do doby rudolfinské. Patronem tohoto dne byl Golem a děti měly za úkol ho co nejlépe a nejpřesněji štafetově obkreslit. Mladší děti skládaly puzzle Golema. Odpoledne poprvé zkusily vodu v bazénu a večer jsme ocenily nejlepší talenty v zábavné soutěži Hedčany mají známí hlas.

6.7.2017 čtvrtek

Dnešní den jsme uspořádaly orientační běh. Deti běžely na čas trasu se stanovišti, kterými byly střelba ze vzduchovky, zdravověda, poznávání rostlin, všeobecné znalosti, hod na cíl a uzle. Odpoledne šly všechny oddíly na nedaleký rybník Vožehák a večerním programem bylo vyhlášení orientačního běhu a následné venkovní promítání.

7.7.2017 pátek 

V pátek se konala další etapa celotáborové hry s názvem "Skalní malby". Přesunuli jsme se do doby kamenné a děti v lese hledaly rozmístěné obrázky se symboly a zakreslovaly jejich podobu do předpřipravené tabulky. Odpoledne poté vyrazily na  nákupy do Kralovic a nedalekých Kožlan, kde také navštívily muzeum Eduarda Beneše. Večer jsme si zazpívaly u táboráku.

8.7.2017 sobota

Dnes jsme zmeřily své síly ve výcviku pro mušketýry. Pro děti byla připravena překážková dráha, kterou děti probíhaly v gumových holinkách. Odpoledne se konaly oddílové hry v táboře a večer si pak děti zatancovaly a zasoutěžily na diskotéce. 

9.7.2017 neděle

nedělní ráno odstartovala jako každý den rozcvička s hudbou. Po snídani se týmy odebraly do lesa, kde pod vlajkou Rudé armády dobývaly kulometná hnízda. Odpoledne využily hezkého počasí a koupaly se v bazénu. Starší oddíly vyrazily k rybníku Vožeháku. V jídelně pak probíhala příprava na večerní program, kterým byl Myšák Hedčany 2017.

10.7.2017 pondělí 

Dnes jsme měli sanitární dopoledne. Uklízeli jsme chatkyi celý tábor. Odpoledne následovala mise "Maska Inků". Děti měly za úkol vytvořit z jednoho člena týmu Inckého indiána a také ho představit. Večer byly vyhlášeny nejlepší masky na karnevalu.

 

11.7.2017 úterý

V úterý i přes nepřízeň počasí proběhl celodenní výlet. 1.-4. oddíl vyrazil na zvířátka do Uhrovic mlýna a nejstarší oddíl vyrazil do nedalekých Plas na minigolf. Obě skupiny se vrátily z výletu nadšené. Večer se promítal film Zootropolis.

 

12.7.2017 středa

Dopolední program proběhl dle oddílů. Starší oddíly změřily své síly v turnajích ve stolním fotbálku a stolním tenise. Mladší hráli oddílové hry v okolí tábora. Odpoledne se připravovalo vše na večerní program, kdy byly vyhlášeny nejhezčí a nejsympatičtější dívky tábora.

 

13.7.2017 čtvrtek

dnes nás čekala poslední etapa naší celotáborové hry, kterou zakončila mise "Pirátský poklad". Odpoledne se konala táborová pouť, kde za splnění disciplín děti vyhrály nekolik hezkých cen. Večer se konal táborák s opékáním buřtů a zpíváním táborových písní.